maanantai 18. helmikuuta 2019

13. katsaus, velat lyhentyneet 1269,98 €

Velat lyhenivät 1 269,98 €
- Velkoihin maksoin yhteensä 1 362,87 €
- Korot ja kulut veivät yhteensä 92,89 €.
 - Kulutusluottovelkoja jäljellä vielä 16 796,38 € (Lähtötilanne 38 295,99 €)
- Opintolainojen kanssa velat yhteensä 29 959,77 € (Lähtötilanne 51 459,38 €) 
Velat lyhentyneet yhteensä 21 499,61 € 

S-Visan velka tällä hetkellä 9 060 € (edellinen 9 080 €). Korkoihin meni 40,87 € ja tilinhoitopalkkio 2 €. Kuittasin itse laskun (minimi 322,85 €) kierrättämällä muutaman ostoksen Visan kautta ja ”omistani” maksoin vain korot ja 20 € lyhennykseen, jotta sain taas Nordealle maksettua reilumman lyhennyksen. Vielä ei tarvinnut ruokarahoja alkaa kierrättämään Visan kautta, sitä harkitsen kuukauden päästä uudelleen.

Nordean lainan velka tällä hetkellä 7 736,38 € (edellinen 8 986,36 €). Tähän maksoin 1 300 €. Korkoihin siitä meni 45,52 € ja tilinhoitomaksuun 4,50 €. Korkojen määrä on tullut kovaa vauhtia alas lainan pienenemisen myötä.

Kokonaisvelat painuivat seuraavalle kymmentuhannelle, joten edes pientä juhlan aihetta. Nyt tahti tulee hidastamaan, sillä tällä viikolla jatkuu taas asuntolainan lyhennykset.

Mutta muuten mulla on nyt lipsunut tosi pahasti ote. Velkaa en ole tehnyt, mutta olen käyttänyt ihan kaikki puskurirahani, lainannut ennakoista eli missä mulla on joka kuukausi laitettuna säännöllisten laskujen kuukausittaiset osuudet ja joka on toiminut todella hyvin vain oikeaan tarkoitukseen siitä asti kun sen perustin, sekä kajonnut hätärahasto tonniini, vaikka kyse ei todellakaan ollut hädästä 😖

Puskurista tuhlasin pari-kolme vaivalla kerrytettyä satasta, ennakoista lainasin reilun satasen ja hätärahastosta reilut 250 €. Ennakoista irroitin myös kaiken ”löysän” eli laitan sinne myös tiettyihin kategorioihin vararahaa, jotka ei ole suoraan sidottuna tiettyihin laskuihin. Ne on nyt kaikki käytetty nekin. Ja niiden päälle siis vielä lainasin laskuihin tarkoitettuja rahoja 😣 Entiseen elämään verrattuna tietysti pikkurahoja ja edelleen kuitenkin omiani, mutta kyllähän tuo on osoitus aika kovasta kontrollin menetyksestä. En vain oikein jaksanut enää, yli vuosi on mennyt niin tiukilla ja kovalla itsekurilla, että en vaan nyt jaksanut välittää. Mutta pahinta on, että mun edelleen tekisi mieli jatkaa löysällä ihan sama-linjalla. Keksin koko ajan kaikkea mitä haluan ja tarvitsen ja yritän perustella itselleni hankintojen järkevyyttä samalla kun joku pieni osa vielä yrittää huutaa, että ensin velat pois ja sitten säästät rahat etukäteen, mutta aika alakynnessä tuo ääni tuntuu olevan. 

Sohvahimo sentään ratkesi parhain päin. Monen kuukauden Tori seurannan jälkeen tuli tarjolle juuri täydellinen, läheltä ja todella edullisesti. Ehdin ensimmäisenä sen varaamaan ja sain kotiin kuljetettuna vielä samana iltana ja olisin helposti ollut valmis maksamaan siitä viisinkertaisen hinnan. Oman vanhan sohvani sain myytyä parissa päivässä pois ja sain siitä jopa 15 euroa enemmän kuin olin uudesta maksanut eli täydellinen ratkaisu ja olen ollut uuteen enemmän kuin tyytyväinen! (Se sohva minkä ostoa suunnittelin, maksoi tonnin verran eli pieni erävoitto mielitekoihini.)

Seuraavasta palkasta täytyy paikata ensin tuo hätärahasto ennalleen ja palauttaa ennakoista lainatut rahat, joten velkojen lyheneminen kokee todellisen notkahduksen. Ehkä oman pään kannalta voisikin olla parempi pitää pari vähän löysempää kuukautta, mutta mun ois todella tärkeä saada Nordean laina maksettua pois. Koska sen jälkeen pystyisin oikeasti välillä vähän löysäämään. Nyt nuo minimit kuitenkin ovat reilusti päälle 700 € ja mulla tulee keväällä vielä tulot laskemaan ainakin pari sataa ja meinaa alkaa ahdistamaan 😕

15 kommenttia:

 1. Joskus ehkä vaan täytyy pitää se löysempi kuukausi, mutta silloin ehkä maksaisin vähän vähemmän lainoja ja olisin koskematta niihin puskureihin. Puskurit ja hätävararahat voivat joskus olla pelastava asia arjessa,mutta jos on käyttänyt ne johonkin "turhaan", niin niistä ei apua ole hädän tullen.

  Ihan mielenkiinnosta, mitä kaikkea olet nyt hankkinut? Voisiko ajatella, että hemmottelisit itseäsi jatkossa pienillä jutuilla?
  Tai kun kaikkien muidenkin kuuluisi, niin keräisit ne rahat ensin kasaan ja sitten teet hankinnat?
  Eli vaikka sitten ensi kuussa lyhentäisit lainaa satasen vähemmän ja siirtäisit sen summan säästöön niitä mielihaluja varten?

  Eli silloin se on suunniteltua kuluttamista,joka on aina parempi kuinsuunnittelematon.

  Tsemppiä kuitenkin, olet jo niin paljon lyhentänyt lainaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä maksan ne velkojen lyhennykset aina heti palkasta eli ei ollut enää mitään mitä maksaa vähemmän ja sitten kävi näin kun en tosiaan suunnitellut tätä. Ja jos jättäisin velkojen maksun myöhempään ja rahat odottelisi tilillä, niin olisi vielä suurempi riski että kuluttaisin ne johonkin muuhun.

   Pari sataa pistin haisemaan suunnilleen tyyliin viiniin ja sirkushuveihin ja se teki todella hyvää todella pitkästä aikaa. Ihan perus ruokabudjettikin ylittyi yli satasella ja ihan vaan siksi, että en jaksanut miettiä niin tarkkaan mitä kaupasta kotiin kannoin. Vaatteisiin meni paljon rahaa ja sitten vielä elektroniikkaan.

   Poista
 2. Olet vuoden vetänyt todella tiukkaa taloutta, joten on inhimillistä joskus lipsua. Kunhan saa sitten itsensä taas ruotuun. Kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan, mutta on tärkeää ettei luovuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, en luovuta en! Vähän ehkä joudun hidastamaan tahtia, mutta periksi en anna!

   Poista
 3. Tsemppiä! Lipsumisia varmalla tulee, kun vetää niin tiukilla. Otselläkin oli aika raskaat pari viikkoa takana ja tuntui ettei pää jaksa laskea ja laskea ja laskea ja säästää ja säästää. Toisaalta mikään ei itellä silloin oikein innostanut niin ei tullut onneksi osteltuakaan. Onhan tää tosi pitkä ja vaativa urakka maksaa velkoja pois. Mutta hyvin me tää handlataan vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me tää vedetään kunnialla läpi, molemmat! 😄

   Poista
 4. Oon nyt viikon aikana lukenut sun blogin läpi ja ihaillut sun suoritusta! Ihan mieletön vuosi sulla takana. Varmasti tosi luonnollista, että ote löystyy välillä ja koita olla itsellesi armollinen. Pääasia kuitenkin, että uutta velkaa ei enää tule. Itse aloitin nyt vihdoin kulutusluottojen poismaksun ja perustin tueksi blogin tuhlaritytar@blogspot.com
  Oon valvonut useita öitä ja stressannut lisääntyvistä luotoista ja koroista (vaikka mulla täysin perusteettomia kulutusluottoja ”vain” 7000€ + opintolainaa noin 20 000€). Sun esimerkilläsi lähden niitä tuhoamaan ja tavoite saada tuo 7k pois vuoden loppuun mennessä. Voimia ja elämäniloa sulle <3 Ja kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos jollekin on apua tästä mun velkasuostani 😊 Täytyy tutustua sun blogiin myös ja tsemppiä velkojen selättämiseen!

   Poista
 5. Kiitos blogista! Taivaltasi on ollut hienoa seurata, tahti on ollut uskomaton! Ihan tervettä välillä hieman löysätä - ja helpompi arki häämöttää jo muutaman kuukauden päässä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosin siihen menee vähän enemmän kuin muutama kuukausi :D

   Poista
 6. Luin blogisi muksun päiväunien aikana, ja halusin toivottaa kovasti tsemppiä! Perheelläni ei onneksi autolainaa ja opintolainaa kummempia velkoja ole, mutta koska olen lasten kanssa kotona kotihoidontuella, saa rahanmenon kanssa olla tarkkana. Ymmärrän, että jatkuva budjetin kyttäys väsyttää ja kuormittaa, mutta sä pystyt siihen! Yksi tai kaksi huonompaa kuuta ei kaada maailmaa vielä, lasket budjettisi uudestaan kuntoon, pääset yli siitä että ote lipsui, ja sitten taas nokka kohti uusia haasteita pystypäin! Kaikki tsempit ja tuki sulle täältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä olen ollut yksinhuoltajana kotihoidontuella, sieltä mun velkaantuminen oikeastaan alkoi, vaikka siitä on jo kauan.

   Poista
 7. Sun tahti on kyllä aikamoinen, moni samassa tilanteessa oleva varmasti saa inspiraatiota tästä. :) Löysiä kuukausia saakin olla, sä oot jo niin kauan kiristänyt vyötä! Muista että se on vain pieni osa kokonaisuutta, älä turhaan tunne morkkista.

  Mä vaihdoin blogin nimeä, ja päivitin taas pitkästä aikaa blogiini kuulumiset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla susta, näköjään nimen päivitys vaikutti niin, ettei nouse lukulistalla ylöspäin. Täytyy lisätä linkki uudestaan koneelta, padilla en saa sitä tehtyä.

   Poista
  2. Joo, se varmasti aiheuttaa sen että ei enää nouse lukulistalta. :)

   Poista