maanantai 31. joulukuuta 2018

Uutta vuotta!

Tasan vuosi sitten uuden vuoden aattona soitin Nordeaan ja kysyin onko mahdollista saada joustoluoton erää pienennettyä ja maksuaikaa pidennettyä, mutta se ei onnistunut. Lyhennysvapaat otin tuolloin helmi- ja huhtikuulle siihen lainaan, sitä ei aiemmin ollut ollut käytössä. Muistan niin elävästi sen kuristavan ja puristavan tunteen, joka oli entistä voimakkaampi tuon puhelun jälkeen ja oli ollut läsnä jo pitkään. Tiesin, että en selviä enää montaa kuukautta maksujeni kanssa ja tein tuolloin päätöksen, uuden vuoden lupauksen, että siitä helvetistä on selvittävä ja isoja asioita on tapahduttava. Käytin illan googlaillen ja löysin lopulta Dave Ramseyn ja siitä sitten hissukseen lähti raha-asioiden korjaaminen liikkeelle.

Nyt, tasan vuotta myöhemmin, olen lyhentänyt velkojani yli 20 tuhatta euroa! Huh mikä summa ja huh mikä urakka! Paljon on vielä jäljellä, mutta 15 velasta on jäljellä enää kaksi (opintolainoja ei lasketa) ja ensi vuoden aikana aion niistä kahdesta toisen saada kokonaan pois ja toisen seuraavan vuoden kesään mennessä. Sitten jää enää opintolainat, joista toinen noin tonnin laina saa mennä heti näiden perään ja toisen lainan kanssa en ota mitään stressiä, siinä on niin olematon korko ja sen lyhentämisen aikana pääsen lopultakin säästämään rahaa!

Kysyin asuntolainalle lisää lyhennysvapaata, mutta sitä ei nyt irronnut. Siihen jäi kuitenkin vielä mahdollisuus joskus vielä saada lyhennysvapaata jos tulee pakottava tarve, mutta toisen pankin velan maksun vuoksi sitä ei haluttu nyt myöntää. Se on sinänsä ok, että kiva saada sitäkin lyhentymään ja se lyhennys kuitenkin tulee omaan taskuun. Pitänee alkaa laskemaan sitä lyhennyksen osuutta ja kertymää mukaan myös kuukaisittaisiin katsauksiini, että ei ala masentamaan kun velkojen lyhentyminen hidastuu huimasti.

Olen tässä pyöritellyt mitä noiden maksujen kanssa helmikuusta eteenpäin teen, sillä Nordean lainan maksaminen on mulle jonkinlainen suuri välietappi. Kun se on maksettu, kuukausittaiset pakolliset lyhennykset jäävät alle 300 euron, mikä tarkoittaa, että voin vihdoin alkaa hengittämään vapaammin. Laskeskelin, että jos pystyn pitämään tätä tiukkaa maksamista yllä eli tonni vielä velkoihin (+ 500 € asuntolainaan jonka tämän vuoden sain käyttää velkoihin), niin se tulisi maksettua tammikuussa. Nythän pyörittelin Visa-laskua pari kuukautta työmatkakuluilla eli sitä ei ole tarvinnut juuri lyhennellä ja Nordeaan on uponnut siten enemmän rahaa. Mutta työmatkat toivottavasti loppuvat (en jaksaisi niitä enää) ja jos alan lyhentämään Visaa laskuilla, jää Nordealle laitettavaksi enää noin 700 € per kk.

Siispä nyt olen vähän kypsytellyt ajatusta, että siirtäisin ruokarahat Visalle maksamalla niillä sen laskun, maksan ruokia sitten luotolta ja itse velkaa lyhennän vain ihan vähäsen, mutta korot maksan joka kuukausi pois eli velkasumma ei saa ainakaan kasvaa euroakaan. Nyt velkaa on 9 100 €, voisin maksella jokusen kympin per kuukausi niin, että pysyisi vaikka tasan 9 tuhannessa eurossa kunnes Nordea on kokonaan maksettu. Eli siirtäisin lähes koko tonnin Nordealle (miinus Visan korot), jolloin se tulisikin maksettua jo kesän loppuun mennessä pois! Ja sen jälkeen sitten kaikki liikenevä Visalle, jossa edelleen olisi se noin 9 tuhannen euron velka ja se viimeistään seuraavaan kesään mennessä pois. Mitä enemmän tätä vaihtoehtoa mietin, sen paremmalta se alkaa kuulostaa.

Oikein hyvää vuotta 2019 kaikille! Vuoden päästä mun tilanne on jo ihan mahtava! 😊

12 kommenttia:

 1. Ei voi muuta sanoa kuin että vau. Hyvä lyhennys vuodessa! Ei kun vaan eteenpäin.

  VastaaPoista
 2. Oot kova mimmi. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Sun tilanne on nyt jo ihan mahtava! Oikein hyvää alkanutta vuotta!!!

  VastaaPoista
 4. Hiukeeta duunia, keep up the good work<3;)

  VastaaPoista
 5. Esimerkillistä itsensä hallintaa ja suunnitelmallisuutta. Lähes alusta asti mukana kulkeneena välillä jotkit suunnitelmat ovat vaikuttaneet minusta vaarallisilta itsensä pettämisiltä, mutta hienosti on homma sinulla pysynyt hallinnassa ja lopputulosta ei voi kuin ihailla. Olet hienosti ottanut niskalenkin sekä veloistasi että vanhasta minästäsi.

  VastaaPoista
 6. Todella hyvin lyhennetty velkaa! Onnea ja tsemppiä tälle vuodelle!

  VastaaPoista