keskiviikko 19. joulukuuta 2018

11. katsaus, velat lyhentyneet 1378,51 €

Tässä alla taas velkatilanne tänään, ennen huomista palkkapäivää jolloin maksan seuraavat lyhennykset. Kulutusluottoveloissa pääsin uudelle kymmentuhannelle, enkä edelleenkään koe oikein iloa siitä, mutta matkahaaveet on sentään haudattu. Nyt himoitsen uutta sohvaa, mutta koska haluan saada tämän vuoden lyhennykset yli 20 tuhannen euron, niin päätin lykätä sitä ainakin kuukaudella (ja sitten toivottavasti vielä vähän lisää). Huomisista lyhennyksistä ajattelin nipistää 100 € varalle joulurahaa, mutta muuten lähtee maksuun taas ihan reilut summat.

Velat lyhenivät 1 378,51 €
- Velkoihin maksoin yhteensä 1520,54 €
- Korot ja kulut veivät yhteensä 142,03 €. Myös opintolainojen korot tulivat tässä kuussa maksuun.
- Kulutusluottovelkoja jäljellä vielä 19 382,79 € (Lähtötilanne 38 295,99 €)
- Opintolainojen kanssa velat yhteensä 32 546,18 € (Lähtötilanne 51 459,38 €)
- Velat lyhentyneet vuoden alusta yhteensä 18 913,20 €

S-Visan velka tällä hetkellä 9 100 € (edellinen 9 150 €). Korkoihin meni 33,09 € ja tilinhoitopalkkio 2 €. Korot eivät nytkään vielä tulleet täysimääräisinä, sillä kierrätin jälleen työmatkakuluja Visan kautta lähes pari tuhatta euroa ja kuittasin myös laskun palauttamalla työmatkaan menneitä kuluja. Sen ansiosta maksoin omistani vain korot ja 50 € lyhennykseen ja sain Nordealle siirrettyä isomman summan. Saman teen huomenna, mutta ensi kuussa todennäköisesti maksan laskun normaalisti kun työmatkat toivottavasti vihdoinkin loppuvat.

Nordean lainan velka tällä hetkellä 10 282,79 € (edellinen 11 611,30 €). Tähän maksoin 1 400 € ja korkoihin siitä meni 66,99 € ja tilinhoitomaksuun 4,50 €.

Opintolainojen korot veivät 14,22 € ja 21,23 €. Opintolainoilla on kuitenkin kokoeroa 11 tuhatta euroa, joten aika kovat erot koroissa. Ikivanha pieni kalliimman koron opintolaina lähtee kyllä heti maksuun näiden kulutusluottojen jälkeen.


10 kommenttia:

 1. Tuo sun tän vuoden lyhennyssaldo on kyllä ollut aivan maaginen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä ollut, voi kun osaisi nyt iloita siitäenemmän. Jotenkin sitä miettii miten kiva olisi ollut saada se summa omaan käyttöön. Mutta kun todellisuudessa olen sen jo käyttänyt ja varmaan vielä moneen kertaan ja siitä nyt sitten 😕

   Poista
 2. Ihailtavaa päättäväisyyttä ja suunnitelmallisuutta velkojen lyhennyksessä! Sinun etenemisesi inspiroi minua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että joku saa inspiraatiota 🙂 Ehkä se auttaa itseäkin pääsemään takkuisen vaiheen yli. Onhan tässä melkein jo vuosi takana. Se on muuten mennyt nopeasti!

   Poista
 3. Tiedätkö olen myös saanut paljon inspiraatiota blogistasi. Oma maksaminen tuntuu samalta, kuin tuijottaisi maalin kuivumista seinässä. Jatka hyvää työtä ja tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla ja tsemppiä omaan maksamiseen :)

   Poista
 4. Kaiken ostamisen suhteen mun mielestä hyvä taktiikka on lykätä ja lykätä hankintaa, ellei se ihan oikeasti ole pakollinen. Lykkäät sohvan hankintaa aina kuukaudella ja jossain vaiheessa ehkä huomaat että suurimmat ostohalut ovat hävinneet :)

  Selvititkö että olisiko asuntolainan lyhennysvapaata saatavilla vielä lisää, vai alkaako sen lainan lyhentäminen alkuvuodesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viestisi jälkeen päätin ottaa härkää sarvista ja kysyä saisiko sitä lisää, mutta tällä erää ei irronnut eli helmikuussa alkavat lyhennykset taas pyörimään.

   Poista
 5. Sulla on kyllä hurja lyhennystahti. Varmasti ovat pankissa mielissään. Ihmettelen miten saa 2 eri opintolainaa? Onko ne kahdesta eri pankista vai kahdesta eri tutkinnosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samasta pankista, mutta toinen on peruja 90-luvulta, joten varmaan siitä syystä näistä 2010-luvulla nostetuista muodostui oma lainansa. Siinä isommassa on lainaa kahteen eri tutkintoon, joista toinen tosin edelleen keskeneräinen...

   Poista