lauantai 13. lokakuuta 2018

Yhdeksäs katsaus, velat lyhentyneet 1254,55 €

Tämä katsaus tulee vähän aiempia aiemmin. En aio maksaa enempää ennen seuraavaa palkkaa, enkä odota Visa-laskua, sillä uusi velkasumma on selvillä. Bank Norwegianin Visalta rahaa nostaessa korot lähtivät juoksemaan nostopäivästä alkaen, mutta vaikka miten lueskelin S-Pankin Visan hinnastoa, en sellaista mainintaa löytänyt, joten oletan ensimmäisen laskun tulevan ilman korkoja. Jos siihen onkin sitten tullut korkoja, niin korjaan myöhemmin näitä summia, mutta ei niitä kovin montaa kymppiä pitäisi olla.

- Velat lyhenivät 1 254,55 €
- Velkoihin maksoin yhteensä 1 609,53 € joten kuluihin meni 354,98 €
- Kulutusluottovelkoja jäljellä vielä 22 189,25 € (Lähtötilanne 38 295,99 €)
- Opintolainojen kanssa velat yhteensä 35 352,64 € (Lähtötilanne 51 459,38 €)
- Velat lyhentyneet vuoden alusta yhteensä 16 106,74 €

S-Pankin laina tuli maksettua kokonaan pois, viimeinen maksu 791,54 €.

Resurs Bankin laina on maksettu pois. Viimeisessä laskussa oli mukana korkoja 21,23 € ja käsittelymaksu 8 €.

Nordean lainassa koron osuus oli 78,75 € ja tilinhoitomaksu 4,50 €. Maksujärjestystä muutan nyt niin, että seuraavaksi laitan kaikki paukut tähän lainaan. Tarkoitus on maksaa tämä pois ennen ensi vuoden loppua ja tietysti mitä aiemmin, sen parempi 😊

S-Visa tuli joukkoon uutena ja jää maksujärjestyksessä viimeiseksi edullisten kulujen vuoksi. Rahaa nostin sieltä yhteensä 9 500 € ja nostosta kertyi kuluja 242,50 €, joka osaltaan laski reilusti lyhennysten osuutta tälle kuukaudelle.

Näiden muutosten myötä jatkossa korkojen ja kulujen osuuden pitäisi jäädä huomattavasti aiempia kuukausia alemmaksi ja velkojen lyhentyä entistä nopeammin! Olen suorastaan innoissani! Vähän jo laskeskelin, että onnistuisinko saamaan tämän vuoden lyhennysten määrän ylittämään 20 tuhatta ja se näyttää erittäin mahdolliselta. Siinä siis loppuvuoden tavoite 😃

Ensimmäistä kertaa muuten syksy ei tunnu ikävältä ja masentavalta, eikä talven tulokaan tunnu pahalta. Olen täysin kesäihminen ja vähän jo ihmettelin, että miten kesän päättyminen meni näin kivuttomasti. Aloin miettimään, että onkohan sekin seurausta tästä muutoksesta, koska syksyn ja talven tulo tarkoittaa, että olen entistä pidemmällä velkojeni maksussa ja velattomuus taas askeleen lähempänä. Muutakaan selitystä en keksi.

Rahan käyttö ja budjetointi sujuu jo niin hyvin, että siirryn siinäkin seuraavalle askeleelle. Olen laskenut harvemmin tulevien maksujen (vakuutukset, sähköt, eläinten ruuat, harrastukset, yms) osuuksia per kuukausi ja sisällytän nämä osuudet kuukausibudjettiini. Sitten siirrän ne osuudet eri tilille odottamaan maksuja. Tämän tilin rahoja seuraan omalla taulukollaan, jolloin olen eurolleen selvillä minkä verran mitäkin tarkoitusta varten on kulloinkin rahaa. Ei kiitos enää niitä kuukausia, joille "yllättäen" osuu samaan aikaan maksuun monen sadan edestä laskuja.

Vaikka kuviin ei pitänyt enää mennä, niin päätin kuitenkin vielä niihinkin yrittää saada näkyväksi muutoksen velkatilanteessa. Joten ainakin tämän kerran vielä julkaisen ne.14 kommenttia:

 1. Huikeaa kehitystä, hyvää työtä! Jostain syystä itse tykkään lukea onnistumistarinoita. Eiköhän tästäkin sellainen tule, tottakai alkuvuottasi jo voisi onnistumiseksi kutsua. Mielenkiintoista seurata jatkoasi, se tulee olemaan hieno päivä kun negatiivinen saldo kääntyy plussalle :) Zemppiä!

  VastaaPoista
 2. Tulikin luettua blogisi suurin piirtein läpi. Huikea velkojen sulatus tähän asti. Jos olisin lukenut keväällä jo blogiasi olisin suositellut jättämään s-pankin rauhaan ja maksamaan Resursin pois juuri kulujen takia, mutta nyt olet periaatteessa vastaavassa tilanteessa. Hieno siirto tuo S-visa :)

  Tämä blogin tarina on ollut erittäin inspiroivaa luettavaa ja toivottavasti keltainen lehdistö bongaa tämän blogin ja moni ihminen voi ottaa tarinasi kannustimekseen. Jatka samaan malliin loppuvelkasi kanssa. Itse suositan vielä aloittamaan 15€ kuussa rahastosäästämisen niin on sitten hieman kosketuspintaa varallisuuden kasvattamiseen kun nämä loputkin velat on pois. Sopivasti taitaa kurssit olla laskusuunnassa niin saa ostettua halvemmalla osuuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että osasyy S-Visan anteliaaseen korotustarjoukseen oli juuri se, että maksoin sen lainan niin nopeasti. Eli loppu hyvin, kaikki hyvin :)

   Mulla on ollut pitkään jo houkutus alkaa laittamaan edes vähäsen taas rahastoihin ja tämän kommentin yllyttämänä teinkin sen. Tosin laitoin 50 € kuukaudessa ja yritän pitää siitä kiinni. Nyt se on jo kahteen kertaan laitettu :)

   Poista
 3. Ihan mieletön on sun tahtisi velkojen lyhentämiseen. Tosin vuositulojen täytyy olla huomattavan hyvät, jotta pystyy elinkustannusten lisäksi tuollaisen summan vajaassa vuodessa lainojen maksuun laittamaan. Monille tuo lyhennyssumma on vuositulot kokonaisuudessaan.

  Todella mielenkiintoinen blogi, jota jään innolla seuraamaan. Tsemppiä eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin maaliskuussa johonkin päivitykseen mun tuloistani näin:

   Palkkani ei ole mikään hirmuisen suuri, käteen tulee n. 2 100 € kuukaudessa (brutto vähän päälle 3 000 €) ja sen lisäksi saan elatusmaksut kolmesta lapsesta, muutaman kympin päälle minimielarin eli yhteensä 500 € ja vielä kuukauden verran lapsilisät kolmesta, vajaa 500 € ja siitä häviää kohta siis 200 €, kun lasten kasvaessa aina isoin summa lähtee pois. Eli en tosiaan millään jättituloilla näitä velkojani maksele. Asumiskulut ovat n. 1 060 €, josta tosin juuri nyt lainan lyhennyksen osuus uppoaa velkoihin niiden normaalien lyhennysten lisäksi. Ja menoja kolmen ison lapsen kanssa riittää...

   Tuon jälkeen loppui yhden lapsen lapsilisä, jota isä kompensoi nostamalla puolikkaan verran elatusmaksua. Ja sitten palkka neuvottelujen jälkeen tuli vähän lisää ja vasta viime kuussa ensimmäinen muutaman satasen korkeampi nettopalkka.

   Mä en edelleen näe, että mun tulot ovat mitenkään erityisen isot, menot on vaan laitettu täydellisesti hallintaan. Olen useita vuostia elänyt todella pienillä tuloilla, mikä onkin osasyy velkoihin, joten osaan arvostaa näitä nykyisiä tuloja. Mutta kyllä niiden eteen töitäkin tehdään :D

   Poista
 4. Hei,
  Luin koko blogigi kerralla läpi. Aivan upea sinun asennemuutoksesi, joka on mahdollistanut velkojen hallinnan ja uudenlaiset toimintatavat rahan kanssa arjessa. En voi kuin ihailla sitä, että velkasummasi on pienentynyt lyhyessä ajassa aivan valtavan paljon!
  Olisi hienoa lukea budjetoinnistasi ja siitä, mistä olet nipistänyt kulutuksessa.
  Olen usein ihmetellyt, miksi hänen opeillaan niin moni pääsee hyviin tuloksiin. Sinä olet nyt todella hyvä malli esimerkki psykologisen tekijän valtavasti voimasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Monta kertaa olen meinannut kirjoittaa budjetistani, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Tärkeintä on se, että se on reaaliaikainen, kirjaan ihan kaikki ostokset melkein suoraan taulukkoon, jotta näen tarkan tilanteen jatkuvasti. Ja tämä on myös puhelimessa saatavilla, jolloin voin milloin vain vaikka kaupassa sitä katsoa.

   Poista
 5. Liityn joukon jatkoksi ihanstelemaan tekemääsi työtä. Ihan mahtava juttu!

  Ja mitä tulee uuteen asenteeseen syksyä ja talvea kohtaan, niin uskon, että olet oikeassa. Kun on jotain mitä odottaa ja mikä inspiroi, niin se vaikuttaa ihan eri tavalla.
  Itsekin olen tehnyt havaintoja syksystä, talvesta ja keväästä ja huomannut silloin onnistuvan parhaiten talouden hallinnan. Kesällä on paljon kaikenlaista menoa ja harrastusta, että jää aikaa vähemmän seurata talouspuolta ja samalla rahaakin saattaa kulua helpommin. Olenkin tiedostaen sitten pitänyt talvella tiukempaa kuria, jotta kesällä on vara ottaa löysemmin.
  Tiedostaminen on muutoksen alku :)

  Tsempiä sinulle eteenpäin!

  VastaaPoista
 6. Mielettömän upeasti olet lyhentänyt lainoja. Näistä taulukoista saa hyvin selvää, miten kovan urakan olet tehnyt.

  VastaaPoista
 7. Rokrok.
  Yksi iso kysymys on tuo sinun asuntolaina: minkälainen korko + marginaali siinä on? Koska olet viimeksi kilpailuttanut sitä?
  Itse vaihdoin pankista x nordeaan, sillä todellinen vuosikorko muuttui 2.35 -> 1.00.
  Uudessa pankissa tällä asuntolainalla oli järkevä lyhennysvapaan muoto -> asuntojousto. Voi itse nettipankissa muuttaa ennen eräpäivää lyhennyksen määrää.
  Tällä keinoin olen itse lyhentänyt huomattavasti kalliimpaa luottokorttia (jouduin autorikosta johtuen ottamaan) ~13% todellinen vuosikorko ja maksanut vain 1% vuotuista korkoa samasta summasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on asuntolainassa marginaali 0,92 %, johon olen erittäin tyytyväinen. Edelleen pidän ihmeenä, että ylipäänsä sain koko lainan. Lainasumma on edelleen isompi kuin asunnon myyntihinta, joten ei sitä ole varaa lähteä kilpailuttamaankaaan :D Vähän mietin jos kokeilisin saisinko toisen lyhennysvapaan vuoden, sinä aikana maksaisin nuo kulutusluottoni pois. Mutta toisaalta olisi kiva saada asuntolainaakin vähän pienemmäksi. Katsotaan.

   Poista