sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Kahdeksas katsaus, velat lyhentyneet 1304,08 €

Uudet laskut taas käsillä ja tarkat summat selvillä 😊
 
- Velat lyhenivät 1 304,08 €
- Kulut ja korot olivat yhteensä 245,92 € (Voi miten odotan näiden pienenemistä!)
- Kulutusluottovelkoja jäljellä vielä 23 443,80 € (Lähtötilanne 38 295,99 €)
- Opintolainojen kanssa velat yhteensä 36 607,19 € (Lähtötilanne 51 459,38 €)
- Velat lyhentyneet vuoden alusta yhteensä 14 852,19 €

S-pankin lainaa jäljellä enää 791,54 €. Korot ainoastaan 6,28 € ja tilinhoitomaksu 7 €. Tätä maksoin nyt lopulta 950 €, sain riivittyä siihen budjetin ulkopuolelta lisälyhennykset työmatkojen päivärahoista käteen jääneistä osuuksista. Lisätuloja tuli taas myös vapaaehtoisuudesta ylibuukkaustilanteessa. Ne eivät ehtineet mukaan vielä tähän laskuun, mutta ovat osaltaan varmistamassa, että saan tämän lainan ensi viikon palkkapäivästä maksettua kokonaan pois! 👏

Resurs Bankin lainan korot veivät 139,46 € ja käsittelymaksu 8 €. Maksoin tähän taas 200 € ja kulujen vuoksi se on lyhentynyt tuskaisen hitaasti. Onneksi pääsen tämän kimppuun kunnolla ensi kuusta eteenpäin! Alkaa sitten isompi summa jäämään lyhennyksiin, kun tämän kuluja saan alaspäin.

Nordean lainassa korkoihin meni 80,68 € ja tilinhoitomaksu 4,50 €. Tämä lyhenee omaa tasaista tahtiaan. Aika pitkään menee vielä ennen kuin kymppitonni alittuu, taitaa tapahtua samoihin aikoihin kun Resursin laina alkaa olla loppusuoralla eli joskus vuoden, toivottavasti vähän vajaan, päästä.

Luulin alunperin, että siinä vaiheessa kun S-pankin laina on maksettu ja jäljellä enää nämä kaksi isoa, että Nordean laina olisi jo Resursin lainaa pienempi. Mutta olenkin saanut näitä maksettua paljon enemmän ja nopeammin kuin uskalsin haaveillakaan, joten ei tarvitse edes poiketa maksujärjestyksestä, pienimmästä suurimpaan siis loppuun saakka 😃

Oi miten odotan torstain palkkapäivää, siitä on monta kuukautta kun viimeksi pääsin kirjoittamaan velan kohdalle "Maksettu" 😍 Tähän kerran vielä velkatilanne kuvana. Kahta viimeistä velkaa on sitten turha jatkossa enää kuvina seurailla, niissä kun ei suurempia tapahdu vielä pitkään aikaan, sen verran isoista summista puhutaan.

P.S. Lisäsin blogiin sivun kirjoista joita luen / olen lukenut ja joista monet ovat auttaneet pitämään motivaatiota yllä. Sivu löytyy täältä.

6 kommenttia:

 1. Sä vedät kyllä niin hyvin. Oot mun esimerkki nyt tässä omassakin suossani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tsemppiä sullekin paljon, hitaasti mutta varmasti :)

   Poista
 2. Saat olla tyytyväinen itseesi, todellakin! Samaa tahtia vaan eteenpäin.

  (Ja jos joskus tulee hetkellinen turnausväsymys, olet sen ansainnut. Kunhan se kestää maksimissaan yhden kuukauden putkeen :D )

  Hyvää syksyä!

  VastaaPoista
 3. Joka kerta pienenee kulujen ja korkojen osuus, sekin on varmasti motivoivaa! Hyvä että pääset näillä näppäimillä Resursin velkaa tuhoamaan, siinä on sen verran massiiviset kulut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä on! Olisi ehkä pitänyt laskea ne jo alusta asti, mutta toisaalta ne summat oli silloin vielä niin paljon isompia, että en tiedä olisinko kestänyt nähdä niitä. Lyhensin kuitenkin velkoja jo kaikella mitä irti sain, niin tarkan summan tietämisestä olisi voinut olla ennemminkin haittaa.

   Nyt taas on tärkeää seurata niitäkin, ettei ala löysäämään tahtia liian aikaisin kun pahin paine alkaa olla takana :)

   Poista