torstai 17. toukokuuta 2018

Neljäs katsaus, velat lyhentyneet 1633,05 €

Tässä taas ajantasainen tilanne palkkapäivän alla, kova lyhennystahti on jatkunut!

Velat ovat lyhentyneet tämän kuukauden aikana 1 633,05 €! Tämän projektin aikana kulutusluottojen velkamäärä on pienentynyt nyt yhteensä 10 031, 47 € eli sen osalta hyppäsin uudelle kymmentuhatluvulle! Kulutusluottovelkoja edelleen jäljellä vielä 28 264,52 €.

Välillä voisin uskaltautua kurkkaamaan myös kokonaisvelkamäärää eli opintolainat mukaan laskettuna alkuperäinen velkasumma 10.1.2018 oli 51 459,38 € ja tällä hetkellä yhteensä 41 427,91 €. Haluaisin yrittää puristaa tuon summan alle 40 tuhannen tässä kuussa, mutta se taitaa olla aika mahdoton tehtävä, mutta viimeistään seuraavassa kuussa sitten. Isoimmasta lainasta menee tässä kuussa kahdet korot, koska viime kuukausi oli lyhennysvapaa, joten vaikka velkoja on jäljellä enää kolme, korkoihin tulee tässä kuussa menemään järkyttävät 400 € 😖

Käytän nyt lyhennyksiin 1 000 € + 500 € asuntolainan lyhennysvapaan osuuden ja vielä välillä ekstraa päälle. Arvioin silloin alkuvaiheessa, että lyhennyksiin käytettävä summa tulee olemaan jotain 800 - 1000 euron paikkeilla, jolloin tuloni riittäisivät suht normaaliin elämään edelleen tarkasti budjetoimalla. Näyttäisi, että 800 € tulee olemaan lähempänä oikeaa kuin tuo tuhat mitä nyt olen käyttänyt. Tähän asti olen pärjäillyt tekemällä lisätuloja myymisillä ja pieniä summia on jäänyt myös päivärahoista, mutta sitä myytävää ei enää ole kovinkaan paljoa jäljellä ainakaan tällä hetkellä. Ainakin tämän kuun saa mennä vielä tuo tonni, mutta seuraavassa täytyy varmaan pudottaa sitä summaa edes vähäsen.

Lomarahat tulee onneksi huomenna, joten Kelalle menee maksuun niistä se viime vuoden tammikuussa saatu opintoraha ja taas löytyy lisäksi budjetin ulkopuolelle jäänyt parin sadan lasku, joten suunnilleen loppu lomaraha onkin sitten laitettava matkatilille. Laskeskelin, että jos lyhentäisin velkoja kuukaisittain vain 800 €, niin saisin lopultakin ihan kaikki menot mahtumaan budjettiin, jolloin noita budjetin ulkopuolelle jääneitä laskuja ei enää pitäisi pyöriä sekoittamassa kuviota. Matkoja ennen syksyä on tiedossa kolme, kaikki on tarkoitus mennä mahdollisimman pienellä kulutuksella ja vain niillä rahoilla, joita matkatililläni on käytettävissä. Nyt siellä on 600 € ja huomenna noiden maksujen jälkeen lomarahoista jää sinne lisää laitettavaksi noin 800 €. Yhden matkan hotelli on jo maksettu, joten kyllä niillä pitäisi pärjätä.

S-pankin lainan koitan saada mahdollisimman pian maksettua. Kuvittelin kuittaavani sen jo syyskuuhun mennessä tai siis viimeistään syyskuun palkasta, mutta kyllä se taitaa kuukaudella lykkääntyä ainakin jos ja kun maksutahdin kanssa on pakko vähän hellittää. Toivoisin vain pystyväni maksamaan mahdollisimman monena asuntolainan lyhennysvapaakuukautena Resursin lainaa pois, että sen summan saisi nopeasti pienenemään, ne korot siinä on niin kovat. Oikeastaan sen ajatuksen voimin pidänkin tätä maksutahtia yllä, toivottavasti vielä mahdollisimman pitkään!

Tässä vielä kuvana tilanne, en millään malttanut pudottaa maaliskuuta siitä pois 😊
11 kommenttia:

 1. Hienoa! :)
  Kohta s-pankkikin putoaa sieltä pois, mieti kun lista näyttää sen jälkeen hyvältä (vaikka toki näyttää jo nyt).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä usein katselen sitä listaa ja mietin miltä tuntuu kun ne yksitellen siitä vielä tulee maksetuksi ja jo se ajatus tuntuu upealta! En malttaisi odottaa! 😄

   Poista
 2. Todella loistavasti olet saanut maksettua velkoja pois. Loistojuttu!

  VastaaPoista
 3. Odotan aina suurella innolla näitä sun katsauksia velkojen sulamisesta! Huikea tahti ja asenne. Kuinka monta kuukautta sait lyhennysvapaata asuntolainasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 12 kuukautta eli ensi vuoden helmikuussa vasta jatkuu asuntolainan lyhennykset. Sitten vielä helmi- ja huhtikuussa on isoimman lainan lyhennysvapaat eli mulla olisi mahdollisuus saada aika reippaastikin sitä Resursin lainaa pienenemään, ennen kuin palaan ”normaali” lyhennyksiin.

   Poista
 4. Hei,
  juuri löysin sun blogin ja esittelytekstiäsi helmikuulta lukiessa tuntui kuin olisin sen itse kirjoittanut. Tosin oman blogini ja vielä isommalla summalla aloitin jo vuosi sitten (https://talouskurinpalautusta.vuodatus.net käy vilkase :) ) . Sulla on kyllä huikea tahti lainojen lyhennyksessä, ehdottomasti jään seuraamaan sun etenemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, nopsasti katselin jotain tuoreimpia päivityksiäsi, mutta ei ole aika antanut vielä periksi tarkemmin lueskella. Mistä summista lähdit liikkeelle? Nyt näytti olevan aika samoissa kuin mitä itse aloitin, mutta en tosiaan kovin tarkasti ehtinyt perehtyä :)

   Poista
  2. Miun alkusaldo blogia aloittaessa oli 67242 euroa. Voit uskoo, että olin hiukan eksyksissä tuon summan kanssa, mutta jotenkin vaan on asiat järjestyneet matkan varrella :)

   Poista