lauantai 5. toukokuuta 2018

Käsittelymaksun käsittelymaksu ja muuta höpinää

Pari viikkoa palkkapäivään vielä ja nyt olen aika hyvin pysynyt budjetin sisällä. Ruokaosuudesta selvästi isoin osa menee aina ensimmäisen viikon aikana, toisen viikon jälkeen onkin käytetty jo kaksi kolmannesta ja vikat viikot yritän mennä mahdollisimman edullisilla ruuilla. Olen yrittänyt nipistää ruokamenot 400 euroon kuukaudessa neljälle hengelle ja teoriassa sen pitäisi riittää ihan hyvin, mutta käytännössä en ole tainnut vielä kertaakaan pysyä sen sisällä, mutta sitä kohti edelleen pyritään.

Ylimääräistä rahaa olen onnistunut taikomaan nyt aika mukavasti myynneillä, tämän jälkeen ei taida ollakaan enää mitään arvokkaampaa myytävää, vaan jatkossa tiedossa ennemminkin pikku hiluja. Myös päivärahoista olen saanut säästeltyä sivuun sen jälkeen kun olen kaikki matkalla kuluneet ensin vähentänyt niistä. Työmatkoja on tiedossa vielä toukokuulle, kesäkuun olenkin sitten lomalla ja elokuussa varmaan vielä jokunen työmatka ja sitten ne taas loppuvat, toivottavasti ainakin. Tietysti hyvä, että päivärahoista jää vähän omaankin taskuun, mutta ne reissut on tosi raskaita.

Ylimääräiset tulot olen nyt siirtänyt erilliselle tilille ja katson sitten lähempänä seuraavaa palkkapäivää mitä niillä teen. Myös matkatiliä olen saanut vähän paikattua viime kuun tuhlailujen jälkeen, osa ylimääräisistä tämän kuun rahoista tulee vielä siirtymään sinne.

Seuraavassa palkassa tulee koko vuoden lomarahat, siitä varmaan jotain nappaan myös velkoihin. En osaa yhtään arvioida paljonko niitä on tulossa, aiempina vuosina ne ovat vain hävinneet tililtäni niin kuin kaikki muutkin rahani. Nyt jouduin vielä vähän nostamaan veroprosenttia, joten en jaksa suuremmin laskeskella, näen sitten mitä tulee.

Masterin olen nyt maksanut kokonaan pois ja lakkauttanut. Kortti itsessään tuli leikattua jo tammikuussa. Olen tänä vuonna lakkauttanut nyt luottokortteja 10 tuhannen euron edestä! Norwegianin visalla oli saldoa 6 500 € ja sen maksoin Resursin lainalla pois ja lakkautin heti tammikuussa. Nyt sain lopetettua 2 000 € masterin ja toisen, 1 500 € masterin lakkautin viime kuussa. Ihanaa, riski tehdä niiden kautta lisää velkaa on poistettu!

Svea muisti minua vielä käsittelymaksun käsittelymaksulla :( Olin maksanut laskun muodostumisen jälkeen vielä ylimääräisen lyhennyksen ja vähentäessäni sen laskusta, en ollut huomannut 8,90 € käsittelykulua. Siispä sain laskun 8,90 € käsittelymaksusta ja siihen oli lisätty 8,90 € käsittelymaksua! Kyllä muuten korpesi! Ikinä, ikinä enää en osta mitään millään helvatun osamaksuilla tai velaksi, tuokin oli mahtava koroton luotto pienine kuluineen, joo joo. Olen ollut niiiiiiin tyhmä, ei voi kuin ihmetellä!

Kolme velkaa enää selätettävänä! Isoja toki kaikki, joten useampi kuukausi menee ennen kuin seuraavaa nollausta pääsen juhlimaan. Suunnitelmissa olisi nollata S-Pankin laina syyskuuhun mennessä, sitä on jäljellä nyt n. 4 500 €. Sen kimppuun raivolla siis ja sitten lopultakin pääsen Resursin kovakorkoisen lainan kimppuun, sitä todella odotan! Vihaan niitä korkoja! Ajatelkaa, 200 € lyhennyksestä 150 € menee korkoihin! Järkyttävää!

5 kommenttia:

 1. Hulluna tsemppiä! Katse eteenpäin!

  VastaaPoista
 2. Ts3mpit täöltäkin! Korot on perseestä

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä! Aika törkeä tuo käsittelymaksun käsittelymaksu. Huippua että luottokortit on poissa nyt eikä lisälainaa sitä kautta tule vaan nyt vaan pienennetään. Mieti sitä fiilistä kun kaikki on maksettu, vähän mahtavaa. Itekki siitä joskus haaveilen vaikka hulluna on siihen vielä tarpomista ja velanmaksua edessä.

  VastaaPoista
 4. Hurjasti tsemppiä täältä!
  Katse vaan tosiaan sinne tulevaan. Kyllä se velkojen loppu sieltä lopulta häämöttää.

  Meillä on ollut suunnilleen sama budjetti ruuan kanssa, eli 400e /4hlö kuukausi ja vaikka se oikeasti kyllä riittäisi, niin jotenkin se vaan ei riitä.

  Viimekuussakin se ylittyi 300e eli 700e meni ruokakauppaan. Siinä on oikeasti parantamisen varaa.  VastaaPoista
 5. On kyllä hurjaa rahastusta nuo käsittelymaksujen käsittelymaksut... Mutta toisaalta ne todellakin motivoi pysyttäytymään irti noista "halvoista" osareista.

  VastaaPoista