perjantai 20. huhtikuuta 2018

Kolmas katsaus, velat lyhentyneet 6039,78 €


Tänään oli viimeisetkin laskut tipahtaneet postiluukusta ja sain kirjattua tarkan velkatilanteen (ja samalla huomasin, että säästäisin vielä muutaman euron kun muuttaisin toisen laskuista e-laskuksi).

Tämä olikin lyhennysten osalta vuoden kohokohta ja velat ovat lyhentyneet kuukauden aikana hurjat 6 039,78 €! Ihan uskomattoman iso summa! Tähän summaan on lapsiltani tullut 900 €, ne aiemmin sovitut iPhone ja Macbook osuudet, joista jossain alkuaikojen kirjoituksissa mainitsin ja jotka nyt maksoivat pois. Vuosibonukset mahdollistivat näinkin ison kirin ja sen lisäksi normituloista maksoin taas 1 500 € ja sitten sen päälle riivin lopulta vielä 400 € lisää (no tunnustan ottaneeni 200 € niistä edesmenneistä matkarahoista...) saadakseni ylitettyä tasatuhansia sekä lyhennyksessä että jäljelle jääneessä summassa.

Joten kulutusluottovelkojen suhteen on juhlapäivä, siirryin uudelle kymmenluvulle!!! Tammikuussa kulutusluottojen velkasumma oli 38 295,99 €, nyt 29 897,57€. Velat ovat tänä aikana lyhentyneet yhteensä 8 398,42 €. Velkamäärä kuulostaa heti paljon pienemmältä, vaikka summa edelleen on aivan valtava :D

Huomenna sitten taas palkkapäivä ja uusia lyhennyksiä kehiin. Ajatuksissa on tuhota kokonaan tuo nyt pienimpänä oleva Mastercard. Täytyy vielä vähän rukata seuraavan kuun budjettia ja koittaa nipistää vielä jostain vähän jotain pois, muuten jää ärsyttävän pieni summa masterista roikkumaan seuraavalle kuulle. Isoimmalla lainalla on siis nyt lyhennysvapaa, joten sen lyhennyksen saan upotettua tuohon masteriin myös.

Tilanne tänään tässä alla, jätin siihen näkyville nyt myös kuukauden takaisen tilanteen.
15 kommenttia:

 1. Wau!!!!!!! Mieletön tahti! :)

  VastaaPoista
 2. Mielettömän upeita lukemia! Masterin kimppuun vaan. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoinkin tänään koko summan maksuun enempiä laskematta. Kyllä täältä vielä myytävää löytyy, niin on jokunen viikko aikaa haalia taas ylimääräistä rahaa kasaan paikkaamaan maksuun menneitä :)

   Poista
 3. Hyvät tulotkin taitaa olla kun tuohon tahtiin lyhynee. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa erityisen hyvinä tuloina pitää, varmaan aika perus, lukuunottamatta nyt noita vuosibonuksia.
   Nettopalkka aika tasan 2100, lapsilisät vähän vajaa 500 ja elarit himpun päälle minimin, yhteensä 500. Mutta budjetin avulla otin kulutuksen aika hyvin kuriin ja niin minimiin kuin suinkin pystyin ja kaikki liikenevä ja vähän päälle menee velkoihin. Ja alkaa tosiaan näyttää lupaavalta! :)

   Poista
 4. Todella hyvää tahtia velat lyhenee!
  En muista (enkä juuri nyt jaksa käydä selaamassa), että onko sinulla olemassa vararahastoa ongelmien varalle vai maksatko ylimenevällä velkoja ensin pois?

  Ihan mieletön vauhti kyllä ja ajattele, kun tuo velkasuo on rämmitty, niin minkälainen palkinto siellä odottaa! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tonnin hätärahasto, sen perustaminen oli ensimmäinen ja tärkein askel tässä urakassa. Se on turvana torjumassa velkaantumista yllättävien tilanteiden varalle. Vain kerran olen joutunut siihen turvautumaan lapsen tapaturman kulujen kattamiseksi ja vakuutusyhtiön korvauksista sain palautettua melkein koko summan takaisin sinne ja vajaaksi jääneen paikkasin heti perään itse.

   Tärkeintä oli sisäistää tuo hätärahaston tarkoitus eli se on todella vain hätätilanteita varten. Koskaan ennen elämässäni en ole pystynyt pitämään tilillä lähellekään vastaavaa summaa koskemattomana, mutta tähän en edes halua koskea, niin paljon se luo turvaa ❤️

   Välillä meinaan mennä jo asioiden edelle ja mietin minkä verran tulevaisuudessa säästän ja mihin ja mihin alan sijoittamaan rahojani. Jonkin aikaa siihen vielä väkisinkin menee :D

   Poista
 5. Odotan joka kerta sun postausta lyhenevistä veloista ja tuo tahti ja asenne on kyllä niiiiiin huikeita! Jo tässä kohtaa kuukausittainen laskuihin menevä minimierä on pienentynyt useita satasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pienentynyt nyt nelisen sataa, mikä tarkoittaa että ollaan summassa, johon pyrinkin pääsemään ja josta laskeskelin jo selviäväni tuloillani kohtuullisesti. Eli tiukan paikan tullen voin jonain kuukautena vaikka vähän löysätä ja maksaa vain ne minimit. Jos vaan raaskisin löysätä :D

   Poista
 6. Huipputahti sinulla! :) :) Aivan mahtavaa!

  VastaaPoista