tiistai 27. maaliskuuta 2018

Pikkusälät ja pienet on maksettu pois!

Huh huh, totta se on! Velkalistaltani on maksettu kaikki pikkusälät ja pienet pois, yhteensä 11 eri velkaa, joiden summa tammikuussa oli 6 854,27 €! Olen ihan pyörryksissä vieläkin tästä huikeasta tahdista! Seuraavaksi vuorossa on pienempi keskikokoisista ja siihenkin olen maksanut jo 300 € ja yritän vielä saman verran saada siihen lisää ennen seuraavaa laskua ja sitten toivottavasti kuukauden päästä saan senkin kuitattua kokonaan ja sitten S-pankin lainan kimppuun ja tähtään, että sen saisin syksyllä jo kuitattua kokonaan pois. Hurjaa tahtia suunnittelen ja pienellä kulutuksella mennään, mutta jotenkin olen onnistunut pudottamaan kulutukseni murto-osaan entisestä ja aion pitää siitä tiukasti kiinni. Kunhan nuo keskikokoiset saisin pois, niin isojen kanssa voi sitten tarvittaessa jonakin kuukautena maksaa pelkät minimit ja kuluttaa vähän johonkin muuhunkin, mutta kyllä tämä fiilis näiden velkojen kuittaantumisesta on niin upea, että tällä hetkellä vaikea kuvitella edes löysäävänsä maksutahtia! Todella suosittelen tätä metodia, että velat maksetaan koon mukaan pienimmästä isoimpaan, viis koroista. Tämä toimii! :D

Tähän loistotulokseen siivitti vuosibonukset, joita sain paljon enemmän kuin olin osannut odottaakaan. Suurempia suunnittelematta muutaman laskutoimituksen jälkeen maksoin ”pienet” suoraan pois, pikkusälät joutuivat odottamaan vielä tähän päivään asti loppulaskuja, paitsi MasterCard, jonka kuittasin myös heti pois. Sitten nappasin sivuun rahat uusiin rilleihin, monitehoja ei ihan niin halvalla enää saakaan, joten 750€ upposi niihin ja sitten steriloitiin koira, ostin syksyn tapahtumaan liput koko perheelle (lahja), maksoin lopultakin hammaslääkärilaskun pois (tähän kai oli jäänyt edelliseltä kuulta lähes koko summan verran rahoja, mutta menin summissa vähän sekaisin) ja otin kesän lomamatkaan rahaa sivuun, että edes teoriassa olisi mahdollisuus lähteä. Lentoliput ostettu luonnollisesti luotolla viime vuoden puolella...

Ja sitten olinkin ihan sekaisin budjettini kanssa, rahoja oli siirrelty tileiltä toisille, makseltu mistä mitäkin, yritin pitää bonaribudjetin erillään normikuukausibudjetista ja lopulta en tiennyt enää yhtään mikä oikeastaan oli todellinen tilanteeni. Vaikka miten yritin laskea summia, en saanut niitä täsmäämään ja iso huoli heräsi, että olinkin huomaamatta käyttänyt rahoja jo normibudjetin puolelta ja voi sitä ahdistuksen määrää! Pitkästä aikaa (no menihän tässä varmaan jokunen viikko, kai) palasi se hirveä ahdistuksen möykky rintaan ja sen myötä vasta huomasin sen pysyneen jo hyvän aikaa poissa! Muistin elävästi miltä tuntui kun ei tiennyt mistä rahat laskuihin kaivettuja ja millä eletään palkkapäivään asti. Siispä rakensin budjetin kokonaan uusiksi sisältäen myös bonarit, ja lopulta sieltä löytyi jonkilainen selvyys ja kun vähän pienensin matkaan jätettyä summaa, niin nyt näyttäisi suunnilleen todenmukaiselta tilanteelta. Budjetti on aivan huippukeksintö, enkä tajua miksi ”löysin” sen vasta nyt. On niin paljon helpompi olla kun tietää tarkalleen tilanteensa, laskuihin löytyy rahat ja tietää mikä verran on jäljellä ja mihin sen suunnilleen vielä tarvitsee.

Ihan pikkuisen annoin periksi myös turhuuksille, tilasin muutamia Lonely Planetin matkaoppaita. Kesän matkaa varten, jonka ehkä joudun jättämään välistä ja matkoille, joihin mulla ei tule olemaan varaa useampaan vuoteen. Mutta kun halvalla sai, kaksi yhden hinnalla ja ilmaiset postikulut kun summa oli tarpeeksi iso, niin annoin mennä. Rakastan kirjoja ja rakastan matkojen suunnittelua, joten kun kerran ei ole varaa matkaan, niin toivottavasti suunnittelu ja matkaopaskirjojen selailu antaa riittävästi hyviä fiiliksiä :D Aiempi minä luonnollisesti matkusti velaksi ja matkoja maksettiin pitkään jälkikäteen, nyt pitää opetella etukäteen säästämisen jalo taito ja ennen kuin siihen pääsen, niin velkojen summan pitää vielä rutkasti pienentyä. Ja lisäksi varasin ajan kampaajalle. Ne käynnit lopetin viime syksynä säästääkseni rahaa, mutta nyt voisi kertaalleen käydä vähän siistimässä pehkoa. Mutta oikeastaan muuta täysin tarpeetonta kulutuskohdetta ei tule ihan suoraan mieleeni. Ideoita rahoille mulla kyllä olisi riittänyt enemmän kuin tarpeeksi! Mutta järkevä-minä on nyt selvästi tullut jäädäkseen ja nämä ideat tyrmäsin lähes suorilta, vaikkakin joidenkin todella hyvien ideoiden kohdalla jouduin muutaman kerran miettimään ennen tyrmäystä :D

Vuosi sitten sain myös runsaat bonukset. Maksoin kaksi pienintä luottokorttia tyhjäksi, mutta ne oli kesään mennessä taas tapissa. Maksoin myös jotain osamaksuja pois, mutta melkein heti oli tilalla uudet osamaksusopimukset yhteensä entisiä isommilla summilla. Loput rahat vaan hävisi jonnekin. Onneksi, onneksi koin tämän herätyksen ja pystyin tämän vuoden rahat ohjaamaan huomattavasti järkevämmin (lyhyelläkin varoitusajalla näköjään) ja mikä parasta, uutta velkaa ei tule enää!

Viime viikon työmatkabudjettiin sovitin kasvorasvani ja ravintolassakin otin annoksen, jota oikeasti teki mieli. Päivärahoista jäi silti itselleni ekstraa himpun päälle 50 €, ei huono sekään. Ensi viikolle joudun harkitsemaan tehdäkö sama puuterin kanssa, vai pyrkiäkö maksimoimaan käteen jäävä osuus, että saisin mahdollisimman paljon työnnettyä lisää rahaa nyt pienimmän velan poismaksamiseen.

Palkankorotusasia on muuten vieläkin auki. Tulossa olisi noin puolet siitä mitä pyysin, mutta en ole siihen tyytyväinen ja perusteet selvästi pyytämäänikin summaa korkeampaan palkkaan on olemassa. Nyt en aio antaa suoraan periksi, vaan ensimmäistä kertaa esitin perustellun vastapyynnön ja olin aika tiukkana asiasta. Toivottavasti johtaisi hyvään lopputulokseen, mutta sitä tietoa joutunee taas odottamaan pidempään.

Palkkani ei ole mikään hirmuisen suuri, käteen tulee n. 2 100 € kuukaudessa (brutto vähän päälle 3 000 €) ja sen lisäksi saan elatusmaksut kolmesta lapsesta, muutaman kympin päälle minimielarin eli yhteensä 500 € ja vielä kuukauden verran lapsilisät kolmesta, vajaa 500 € ja siitä häviää kohta siis 200 €, kun lasten kasvaessa aina isoin summa lähtee pois. Eli en tosiaan millään jättituloilla näitä velkojani maksele. Asumiskulut ovat n. 1 060 €, josta tosin juuri nyt lainan lyhennyksen osuus uppoaa velkoihin niiden normaalien lyhennysten lisäksi. Ja menoja kolmen ison lapsen kanssa riittää...

18 kommenttia:

 1. Huikeen määrän oot kyllä lyhentänyt vajaassa kolmessa kuukaudessa! Tosta saa olla ylpeä! :)

  VastaaPoista
 2. Todella hienosti olet kyllä ottanut tilanteen haltuun! Siis ihan uskomatonta!
  Velattomuuteen saattaa olla lyhyempi matka kuin mitä osaa edes ajatella.

  Tsemppiä edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on taatusti lähempänä kuin alunperin ajattelin ja käytän kaiken mahdollisen energian saadakseni sen vielä lähemmäksi :)

   Poista
 3. Onnittelut huikeista luvuista! Lumipalloja yritän itsekin taklata. Yksi "piikki lihassa" on muutaman satasen jäljelläoleva opintolaina. Tein jo kunnianhimoista suunnitelmaa sen kuittaamiseksi ihan ensimmäisenä, mutta olemattomien korkojen + käsittelykulujen vuoksi päätin kuitenkin ottaa käsittelyyn korkeakorkoisempia osamaksuja. Ja nyt ärsyttää kun pikkuruinen opintolaina pyörii Excelissä koko vuoden ajan. Tämän fiiliksesi perusteella kannattaisi kuitenkin kuitata se pois ihan ensimmäisenä ja vasta sitten jatkaa muihin. No, katsotaan mihin päädyn. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on kaksi opintolainaa, toinen reilu tonnin, toinen reippaasti päälle kymppitonnin. Jätin niiden maksamisen viimeiseksi, koska en tällä hetkellä muutenkaan lyhennä niitä ja koska korot ovat olemattomia muihin velkoihin verrattuna ja pankit ovat niiden maksamisen suhteen muutenkin kärsivällisiä.

   Mä listasin ne kokonaisvelkojen taulukkoon, mutta tuosta seurantataulukosta pudotin ne pois ja lisään ne siihen näkyville vasta kun niitä on pakko alkaa lyhentää.

   Harkitsin sen pienemmän poismaksua nyt tässä samassa rytäkässä, mutta päätin pysyä kuitenkin alkuperäisessä suunnitelmassa.

   Mutta sulla on sen verran vähän jäljellä, että jos sitä muutenkin jo lyhyennät, niin laittaisin sen maksulistan kärkeen ja hoitaisin pian pois :)

   Poista
 4. Ihan tosi mahtavaa, onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 5. Loistava suoritus! Voit todellakin olla ylpeä itsestäsi!! -Siru-

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! En meinaa vieläkään uskoa todeksi, pakko kurkkia taulukkoa välillä :D

   Poista
 7. Vau! Onni ovat bonukset, kun ne käyttää noin pätevästi. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tuli kyllä todella tarpeeseen ja onneksi vasta tämän nykyisen-minäni käyttöön :D

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Niin on! Uskomattoman mahtava fiilis päällä, toivottavasti kestäisi pitkään :)

   Poista
 9. Pakko nostaa peukkua, ihan huikea tahti!

  VastaaPoista
 10. Uskomatonta!!! Hulppeeta!!! Onnittelut! Kuinka hurjan summan sait noita bonuksia oiken, koska oot tosiaan jäätävän summan saanut lyhennyksiä tehtyä? Ja tosiaan onnittelut myös siitä että käytit sen todellakin kadehdittavan järkevästi tänä vuonna! Iso peukku, sulla on todella hurja tahti nyt 😍

  VastaaPoista