tiistai 6. helmikuuta 2018

Laskujen välttelyä

Vanhat tavat istuvat sitkeässä. Muutamia isompia laskuja (budjetin ulkopuolelta, mutta jotain olin näitä varten jättänyt tilille sivuun), joita kaikkia en pystynyt maksamaan ajallaan. Miten aivoni sitten käsittelevät nämä tilanteet? Työnnän ne jemmaan ja lykkään niiden läpikäymistä (eli maksamista) ja siten lopulta kaikki niistä ovat myöhässä ja kohta maksan niistä kaikista muistutusmaksut. Tässä ei kuitenkaan päde sanonta poissa silmistä, poissa mielestä, sillä ne todella jäytävät takaraivossa joka ikinen päivä. Nyt ei auta kuin ottaa itseä niskasta kiinni ja maksaa pois ne mitkä pystyn ja soittaa maksuaikaa ainakin yhdelle isolle hammaslääkärilaskulle.

Yhtään muistutuslaskua en ole tänä vuonna vielä saanut, vaikka aiemmin se oli ennemminkin sääntö kuin poikkeus. (En edes uskalla ajatella kuinka paljon olen vuosien varrella heittänyt rahaa hukkaan muistutusmaksujen muodossa!) Tarkoitus olisi laittaa ylimääräistä rompetta nettiin myyntiin ja saada niillä katettua noita laskuja sekä kattaa budjetin ylityksiä noin muutenkin. Tein (olosuhteiden pakosta) niin tiukan budjetin, että ei ole oikein realistisia mahdollisuuksia pysyä siinä, mutta yritän pitää ylitykset niin pieninä kuin mahdollista. Ensi kuulle pitää varmaan viilata sitä vähän toimivammaksi.
Mulla on palkkapäivä aina 20. päivä ja totesin täysien kuukausien budjetoimisen liian hankalaksi, joten mulla alkaa uusi kuukauden budjetti aina palkkapäivänä, onneksi enää 14 päivää ja sitten lyhenee velkanikin taas vähän lisää :)

1 kommentti:

  1. Minäkin odottelen nyt jälleen aina tilipäiviä, koska silloin laskut ja velat saavat kyytiä. Ajattelen samoin, että asuntolaina on ehdottomasti hyvää velkaa, koska joka kuukausi sitä maksetaan kotiin päin. Luottokorteille kyytiä, kohta ne velat pienenee joka ikinen kuukausi sen sijaan että ne entisestään kasvaisivat. :-)

    VastaaPoista